Politie zoekt daders gewapende overval

De  politie is op zoek naar twee gewapende en gemaskerde mannen die op 4 juni 2013 een OKAY-filiaal in Jette hebben overvallen. Om kwart voor zes in de vooravond steekt het duo de parking van de winkel over. Ze zetten bivakmutsen op en halen hun wapens tevoorschijn. Ze hebben een zilverkleurige revolver met een lange loop en een machinepistool bij zich. Ze bedreigen de kassiers en maken één voor één de geldlades leeg.

De eerste dader droeg een training van het merk Adidas in de kleuren van voetbalploeg AC Milaan van het seizoen 2012-2013. Hij heeft rode strepen op de mouwen en een schildje met het opschrift ‘Fly Emirates’ op een horizontale, witte strook op de borst. De man is tussen de 20 en de 30 jaar oud en hij is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een bivakmuts en handschoenen en had een machinepistool MP5 bij zich.

De tweede dader is ook ongeveer 1.80 meter groot, maar jonger. Hij droeg een zwart trainingspak, een bivakmuts en een zwarte rugzak van het merk Eastpack. Hij was gewapend met een zilverkleurige revolver Colt45 met een lange loop. De twee overvallers spraken Frans met een Arabisch accent.

Het duo komt ook in aanmerking voor andere feiten. Op 8 april 2013 werd een supermarkt van Aldi overvallen in Sint-Jans-Molenbeek. Eén van de daders droeg toen hetzelfde trainingspak van AC Milaan. Hij was toen ook gewapend met een machinepistool. De mannen spraken Arabisch onder elkaar.

Als u meer inlichtingen heeft, kan u contact opnemen met de onderzoekers op het nummer 0800/30.30.0.