Autosalon uit de startblokken

De 92e editie van het Autosalon in Brussel heeft vanochtend de deuren geopend voor de pers. Morgen volgt een dag voor de professionelen en donderdag opent het salon dan voor het grote publiek. Vijfendertig automerken en een twintigtal motorfabrikanten tekenen present, goed voor een 600-tal tentoongestelde wagens en een 400-tal motoren. Het salon toont vier wereldprimeurs, een tiental Europese en een tachtigtal Belgische primeurs. Salonorganisator Febiac mikt voor deze editie op 600.000 bezoekers.

 

In wereldpremière te bezichtigen zijn de Nissan Qashqai, Opel Meriva, Renault Mégane Coupé Cabriolet en Toyota Verso 1.6 diesel. In Europese première de BMW 2-reeks coupé, BMW 4-reeks cabrio, BMW M3, BMW M4 Coupé, Jaguar F-type coupé, Lexus CT200h, Mini, Nissan GT-R MY2014, Porsche Macan, Porsche 911 Turbo S Cabrio en Mitsubishi Concept AR.

 

De meest opvallende nieuwigheden van het salon zijn de themastand ‘Job on Wheels’, ter ondersteuning van het technische auto-onderwijs, een zone ‘I love Pub’, waar bezoekers de beste autoreclamespots kunnen ontdekken, en een zaal vol luxewagens en met loungeterras.

 

Het autosalon behoudt ook de e-card uit de vorige edities, waarmee bezoekers gratis digitale informatie kunnen verzamelen van de deelnemende exposanten. Dankzij die maatregel heeft het salon naar eigen zeggen gezorgd voor een besparing van vele tonnen papier.

 

De European Motor Show Brussels, zoals het Autosalon officieel heet, blijft ook verder inspanningen leveren om een ruimer doelpubliek aan te spreken en wil een totaalbeleving zijn. Zo zullen vele tientallen voertuigen meteen ook uitgetest kunnen worden en is er een indoor testpiste voor voertuigen met bijzondere milieutechnologie, zoals hybride, elektrische motoren of aardgasmotoren.

 

Daarnaast is er aandacht voor ontspanning, met een lounge zone met gratis wifi, een zomers terras en een beeldmontage met de beste autoreclamefilmpjes van de afgelopen jaren. "We hebben extra aandacht voor het comfort van de bezoeker. Die kan even uitblazen op de rustpunten, zijn gsm er opladen, mails checken, ... Het zijn kleine ingrepen die het salonbezoek nog aangenamer moeten maken", aldus Joost Kaesemans, de woordvoerder van Febiac

 

Het Autosalon is geopend voor het publiek van donderdag 16 tot zondag 26 januari van 10 tot 19 uur. Er zijn daarnaast ook drie nocturnes gepland, een gala-avond en een VIP-dag. Volwassenen betalen 13 euro inkom.