Ruzie aan top federale politie

François Farcy, de directeur ad interim van de federale gerechtelijke politie, heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zijn ontslag aangeboden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Standaard. De minister zelf beweert dat ze nog geen ontslagbrief van Farcy heeft ontvangen.

Eén van de redenen zou de onvrede van Farcy zijn over het feit dat hij nog steeds niet benoemd is tot directeur-generaal, hoewel hij die taak al meer dan een jaar uitoefent. Eddy Lebon van politievakbond Sypol wijst er bovendien op dat Farcy en commissaris-generaal Catherine De Bolle niet meer kunnen samenwerken door De Bolle's optimalisatieplan voor de politie.

Minister Milquet noemt het bericht een voorbeeld van desinformatie: "Farcy zit nog altijd op zijn post. Ik heb geen schriftelijke ontslagbrief ontvangen. Hij is me vrijdag komen opzoeken omdat hij erover nadenkt te postuleren voor de functies van gerechtelijk directeur van Bergen of Luik". Ze wijst er nog op dat de politieraad die advies moet geven over de benoeming van Farcy als gerechtelijk directeur, vandaag bijeenkomt.