Doorbraak in moord na oproep in 'Faroek'

De politie van Antwerpen heeft een verdachte opgepakt voor de roofmoord op een bejaarde vrouw van 76, in mei vorig jaar. Het gaat om een man van 22. Hij is inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter.

Dankzij een oproep in het opsporingsprogramma ‘Faroek’, heeft de politie van Antwerpen een verdachte kunnen oppakken voor de roofmoord. De 22-jarige dader werd herkend in bewakingsbeelden die in het programma werden getoond.

De moord vond plaats in de nacht van 17 op 18 mei 2013 in het appartement van het slachtoffer, in de Lange Lobroekstraat in Antwerpen-Noord. De vrouw werd gekneveld aangetroffen op de grond en was met geweld om het leven gebracht. Het motief was onduidelijk, maar waarschijnlijk ging het om het roofmoord.

De politie had maar weinig aanknopingspunten om de moord op te lossen. In oktober werden er nog beelden verspreid van vier mannen, die op het moment van de moord in de straat waren. De mannen werden toen gezien als getuigen, en niet als de mogelijke daders.

Het is nu onduidelijk of die oproep heeft geleid tot de verdachte, die zaterdag al is gearresteerd. Het parket wil voorlopig geen verdere commentaar geven. De onderzoeksrechter oordeelde wel dat er voldoende ernstige aanwijzingen van schuld zijn om de man aan te houden op verdenking van roofmoord.

Bekijk de oproep in Faroek: