Groen-politica wil Pascal Smet opvolgen

Vlaams Groen-fractieleidster Elisabeth Meuleman droomt ervan Pascal Smet (sp.a) op te volgen als minister van Onderwijs. Dat zegt ze in een gesprek met De Zondag. Ze geeft ook aan dat haar partij klaar is om mee te regeren, maar dan moeten de groenen wel groeien ten opzichte van de voorgaande verkiezingen, vindt Meuleman.

Meuleman steekt niet onder stoelen of banken dat ze ambitieus is en geeft toe "goesting" te hebben om Smet op te volgen. "Ik zie zoveel dingen die beter moeten: de ondersteuning van leerkrachten, de hervorming van het secundair onderwijs, het concept 'brede school' invulling geven. Dus ja, ik zou dat wel graag doen. Minister van Onderwijs en Kinderopvang, dat zou mijn droom zijn".

Met een verkiezingsresultaat van 6 of 7 procent wil haar partij niet meeregeren, gaat de fractieleidster voort. "We moeten groeien in vergelijking met de voorbije twee verkiezingen, maar de wind zit goed, voel ik. We zijn klaar om te regeren. We hebben goesting én ambitie. In tegenstelling tot andere partijen. Bij ons zit er niemand te popelen om een Bed & Breakfast te openen in Brazilië", doelt ze op Pascal Smet.