7.500 betogers in Brussel op zevende klimaatdonderdag

Er nemen 7.500 manifestanten deel aan de zevende mars van de klimaatspijbelaars door Brussel. Dat zegt de politie ter plaatse. Net vandaag is de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg in ons land om de spijbelaars een hart onder de riem te steken.

De zevende 'Youth for Climate' heeft haar eindpunt Brussel-Zuid bereikt. De mars voor een betere toekomst kende een woelige start door een overrompeling van de media door de aanwezigheid van Greta Thunberg. Van een extra grote opkomst was echter geen sprake, er namen 7.500 scholieren en studenten deel aan de mars.

De aanwezigheid van de 16-jarige klimaatactiviste zorgde voor heel wat hysterie. Vanaf haar aankomst werden het Zweedse meisje en haar Belgische kompanen Kyra Gantois en Anuna De Wever overrompeld door de media. De stewards van Youth for Climate hadden alle moeite van de wereld om Thunberg ruimte te geven en de politie moest tussenkomen.

De hele mars door zorgde de politie dat de media aan de kop van de stoet op de nodige afstand gehouden werden om de klimaatactivisten ademruimte te bieden. Aan het station Brussel-Zuid zullen Greta Thunberg en haar Belgische collega's Anuna De Wever, Kyra Gantois en Adélaide Charlier de menigte toespreken.