Koekelberg vrijuit in verkrachtingszaak

Fernand Koekelberg, de voormalige baas ven de federale politie, is buiten vervolging gesteld voor verkrachting. Dat heeft de raadkamer van Namen beslist. "Ik ben blij dat men eindelijk erkent dat ik de waarheid heb gesproken", zegt Koekelberg.

In 2011 stapte Koekelberg (59) op als commissaris-generaal van de federale politie na berichten over een luxereis naar Qatar en de aankoop van dure tassen. In de periode nadien werd hij door zijn ex beticht van verkrachting. De Naamse onderzoeksrechter startte een onderzoek, waarna hij werd geschorst bij de politie.

Omdat de raadkamer Koekelberg niet langer verdenkt, moet zijn schorsing herbekeken worden. Zelf wil hij graag terugkeren naar het commissariaat-generaal. "Ik ben 59 en wil nog zes jaar het beste van mezelf geven alvorens met pensioen te gaan", zegt Koekelberg. "Ik ben nu in theorie adviseur bij de commissaris-generaal, mevrouw De Bolle. Als de schorsing opgeheven wordt, wat een logisch vervolg lijkt te zijn als er geen beroep zou worden aangetekend, ga ik mij schikken naar wat de commissaris-generaal of de minister beslissen over mijn verdere loopbaan."

De ex-vriendin van Koekelberg en het parket van Namen kunnen wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.