Bejaard koppel vermoord in Tienen

In Tienen zijn gisteravond de levenloze lichamen aangetroffen van een 75-jarige man en zijn 64-jarige echtgenote. Beiden werden met geweld om het leven gebracht en er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om roofmoord, aldus parketwoordvoerster Sarah Callewaert. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.

Het waren familieleden die gisteravond de politie verwittigden toen ze in de woning de lijken van het koppel vonden. De politie kwam snel ter plaatse en verwittigde het Leuvense parket. Dat stapte in de loop van de avond en nacht af, vergezeld van een onderzoeksrechter, een wetsdokter, het gerechtelijk labo en het afstappingsteam van de federale politie.

"Uit de vaststellingen die afgelopen nacht gedaan werden, blijkt dat beide slachtoffers door geweld om het leven zijn gebracht", zegt Callewaert. "Er zijn ook sterke aanwijzingen dat de hele woning werd doorzocht. Het parket heeft dan ook een gerechtelijk onderzoek geopend voor roofmoord. De federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven heeft het onderzoek in handen genomen."