Jongen (14) geslagen voor hoofdtelefoon

Aan een bushalte in Gent is een autistische jongen van 14 in mekaar geslagen voor zijn dure hoofdtelefoon. Daar waren vijftien jongeren bij betrokken. Hij kreeg stampen, slagen en een kopstoot toen hij weigerde om zijn hoofdtelefoon af te geven. De politie is op zoek naar de daders. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het incident deed zich woensdag voor, maar is nu pas bekend geraakt.

De Lijn

Pas toen er een bus kwam aangereden, konden de jongen en zijn vrienden aan hun belagers ontkomen. Hij stapte op de bus en vroeg de chauffeur om hulp. Volgens het slachtoffer deed de chauffeur niets, waardoor de daders konden vluchten. De Lijn startte een onderzoek en daaruit blijkt dat de chauffeur pas enkele kilometers na het voorval werd aangesproken. “Had de chauffeur iets zien gebeuren of had hij een hulpvraag gekregen, dan zou hij meteen bijstand hebben geroepen”, zegt de woordvoerder van De Lijn.

Camerabeelden

De politie onderzoekt intussen camerabeelden om de daders te identificeren. Een medereiziger zou de leider van de bende herkend hebben. Het slachtoffer herstelt nu thuis van een hersenschudding. Hij heeft ook blauwe plekken en een blauw oog.