Gevluchte mannen Aarschot alweer vrij

Na de wilde achtervolging gisteravond in Aarschot, Hulshout en Herselt zijn vijf mannen opgepakt. Ze werden verhoord en daarna weer vrijgelaten. Ze zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor een reeks zware verkeersinbreuken. Dat heeft Cris Wandelseck, korpschef van de politiezone Zuiderkempen, aan onze redactie gezegd.

Een Audi A3 ontvluchtte iets voor 20u gisteravond een politiecontrole van de politiezone Zuiderkempen. De politie zette meteen de achtervolging in door Hulshout en Herselt. De bestuurder kon de politie even van zich afschudden, maar iets later crashte de wagen, op de grens van Ramsel (Herselt) en Aarschot. Zowel de bestuurder als de inzittenden konden ontkomen.

Intussen had de politie al een helikopter en speurhonden ingezet. Dankzij die helikopter kon al snel de bestuurder van de Audi opgepakt worden. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Heist-op-den-Berg. Rond 23u vatte te politie ook de twee inzittenden van de wagen. Zij zaten in een wagen die hen had opgepikt. Ook de bestuurder en passagier werden opgepakt. Het gaat allemaal om jongemannen tussen 19 en 22 jaar.

Uit het onderzoek bleek dat zowel de bestuurder van de gecrashte wagen als de bestuurder van de auto die de twee kompanen oppikte te veel gedronken hadden. Hun rijbewijs is afgenomen. De Audi bleek ook niet verzekerd te zijn. De vijf mannen zijn in de loop van de nacht allemaal weer vrijgelaten.

Daarnaast zullen de jongemannen zich ook voor de rechter moeten verantwoorden voor een reeks andere verkeersinbreuken. Zo negeerde de bestuurder van de Audi niet alleen een politiebevel, maar reed hij bij de achtervolging ook meer dan 130 kilometer per uur op een gewestweg.