Somers haalt slag thuis in Antwerpen

Het provinciaal bestuur van Open Vld Antwerpen heeft woensdagavond de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 aangeduid. Bart Somers haalt zijn slag thuis, hij trekt de lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Annemie Turtelboom, minister van Justitie, zal de federale lijst trekken voor de provincie Antwerpen. Dirk Van Mechelen, burgemeester van Kapellen en Vlaams parlementslid, zal op de tweede federale plaats staan.

Daarmee krijgt Somers wat hij gevraagd had. De huidige burgemeester van Mechelen had gedreigd met een politieke exit als hij geen lijsttrekker mocht zijn op Vlaams niveau in Antwerpen. Andere kandidaat voor die plaats was Dirk Van Mechelen, die nu tevreden moet zijn met een tweede plaats op de federale lijst.

De beslissing werd in consensus genomen tussen de verschillende kandidaten, zo meldt Open Vld woensdag in een persbericht.

Nu de lijsttrekkers gekend zijn, kunnen de Open Vld-militanten zich kandidaat stellen om de andere plaatsen op de lijsten in te vullen.

"Een grote en belangrijke provincie als Antwerpen heeft een sterk team nodig", zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. "Met Annemie, Bart en Dirk hebben we aan de kop van de lijsten ploegspelers van topniveau."