Verkeer rond Antwerpen in de soep

De ochtendspits rond Antwerpen raakte woensdag ernstig verstoord door twee relatief kleine ongevallen op de Antwerpse ring. Die vonden plaats op de verbindingswegen naar respectievelijk de Craeybeckx- en de Bevrijdingstunnel richting Brussel, wat tot een file leidde tot ver buiten de ring. Op de E313 liepen de wachttijden zelfs op tot anderhalf uur. De ongevallen zijn intussen afgehandeld, maar de hinder zal wellicht nog even aanhouden.

Nabij de Craeybeckxtunnel was de linkerrijstrook richting Brussel een tijd afgesloten omwille van een aanrijding en even later werd ook het verkeer dat via de Bevrijdingstunnel naar de A12 wilde ernstig gehinderd, toen een bestelwagen er tegen de vangrail slipte. Omdat de ongevallen op die twee belangrijke knooppunten richting Brussel ongeveer gelijktijdig plaatsvonden, ontstond al snel een file over de hele Antwerpse ring.

Op de E313 is de hinder nog steeds het meest voelbaar, daar staat een file vanaf Massenhoven. Het verkeer over langere afstand vanuit Hasselt richting Gent werd aangeraden via Brussel om te rijden omdat de ochtendspits daar wel relatief vlot verliep. Intussen heeft die omleiding echter nog weinig zin. Ook op de E34 vanaf Zoersel en de E19 vanaf Sint-Job-in-'t-Goor is het richting Antwerpen nog even aanschuiven geblazen.