Antwerpse ontsnapt aan duiveluitdrijving

De Antwerpse politie heeft zondag een Turkse vrouw van 31 kunnen bevrijden uit de handen van haar familie. Die stond op het punt bij haar een duiveluitdrijvingsritueel toe te passen, omdat ze dachten dat de vrouw zich had bekeerd tot het christendom. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De Turkse vrouw verbleef op het moment van de feiten bij een vriendin, in een appartement in de Maasstraat in Antwerpen. Zondag kreeg ze in de vroege namiddag bezoek van vier broers, een zus en een neef. Die wilden haar meenemen, omdat ze een duiveluitdrijvingsritueel moest ondergaan. Eén van de broers had de vrouw namelijk gezien aan een kerk.

Het kwam tot een gevecht, waarna de vrouw uiteindelijk werd verdoofd met ether. De politie kreeg daarop een noodoproep en repte zich meteen naar het appartement. Van wie de oproep precies kwam, is onduidelijk.

Toen de familie de politiesirenes hoorde, stuurde ze een broer en een zus naar buiten. Net op dat moment arriveerde de politie, die de twee wegstuurde. De politie stormde vervolgens het appartement binnen en arresteerde de rest van de familie. De Turkse vrouw was op dat ogenblik al buiten bewustzijn en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze had schrammen over haar hele lichaam en enkele verwondingen aan haar enkel, knie en armen.

De gearresteerde familieleden verschenen maandag voor de onderzoeksrechter. Pas dan werd duidelijk dat de weggestuurde broer en zus er ook iets mee te maken hadden. Ook zij zijn intussen gearresteerd.

Opmerkelijk, de vrouw zou zich volgens haar ex-man helemaal niet hebben bekeerd tot het christendom. Het onderzoek loopt volop. Er wordt ook gedacht aan de mogelijke betrokkenheid van de Antwerpse imam.