Station Mechelen: probleem opgelost

Er zijn gisterenavond grote problemen geweest in het station van Mechelen. Aan de achterkant van het station wordt er momenteel gewerkt en daardoor is spoor 10 al een tijdje afgesloten. Bij een inspectie is intussen een verzakking vastgesteld aan spoor 9 en daarom is ook dat spoor afgesloten. 

De meeste treinen tussen Antwerpen en Brussel en ook tussen Antwerpen en Brussel Nationale Luchthaven rijden door Mechelen via sporen 9 en 10. Het treinverkeer verloopt nu voornamelijk via spoor 8 en via lijn 27, een lijn die normaal voor het goederenvervoer wordt gebruikt. Voorts heeft de spoorwegpolitie uit veiligheidsoverwegingen de ingang aan de achterkant van het station afgesloten. Daar bevindt zich een grote parking en de reizigers die normaal via die ingang het station betreden, moeten een omleiding volgen en houden best rekening met extra tijd, meldt de NMBS

's Avonds waren er bijna geen of slechts lichte vertragingen.  Volgens Infrabel zijn de problemen intussen verholpen en zou de ochtendspits weinig of geen hinder mogen ondervinden.