Celstraf na bedreigen juf Blokkendoos

De Antwerpse strafrechter heeft de 36-jarige Kamal A. uit Bergen dinsdag veroordeeld, omdat hij drie juffen van de kleuter- en basisschool 'De Blokkendoos' bedreigd had op zijn blog en op hun Facebook-pagina's. Hij kreeg een jaar cel, waarvan zes maanden effectief, en 600 euro boete. Hij moet iedere juf ook 650 euro schadevergoeding betalen.

De Blokkendoos belandde eind juni in een mediastorm nadat enkele ouders drie juffen beschuldigd hadden van het seksueel misbruiken van zes leerlingen. Door de commotie besliste de directie om de kinderen voortijdig met vakantie te sturen.

Kamal A., die zichzelf een amateurjournalist noemt, raakte gefascineerd door het verhaal en nodigde de ouders uit op een barbecue. Hij kreeg van hen processen-verbaal en medische stukken uit het dossier en berichtte erover op zijn blog.

De beklaagde wilde ook het verhaal van de juffen horen en plaatste onder de alias Abu Dawud berichten op hun Facebook-pagina's, die bedreigend op hen overkwamen. "Jouw aandeel in het kindermisbruik is zeer groot. We weten alles over jou en we zullen al onze pijlen op jou richten als je niet wil meewerken. We weten dat je anderen beschermt. Werk mee of draag alle verantwoordelijkheid", klonk zijn boodschap.

De beklaagde, die gelinkt wordt aan activiteiten van Sharia4Belgium, werd opgespoord en zit sinds eind augustus in voorhechtenis.