Jetair wil geen gespreide vakanties

Touroperator Jetair is geen voorstander van de splitsing van vakanties in België. Concurrent Thomas Cook stelt voor om de vakanties in Vlaanderen niet meer samen te laten vallen met die in Wallonië. Volgens Thomas Cook zou dit leiden tot goedkopere vakanties. Maar Jetair is het daar niet mee eens.

"Alleen in een vakantiespreiding tegenover het buitenland zien we een voordeel, en dan nog zeer specifiek voor de krokusvakantie", zegt Hans Vanhaelemeesch, de woordvoerder van Jetair. "In de krokusvakantie van 2013 leverde de spreiding tegenover de onderwijsvakantie in Frankrijk een prijsvoordeel van circa 35 procent op voor een skivakantie."

Wat de splitsing van vakantieperiodes voor het Vlaamse en Franstalige onderwijs in ons land in de paas- en zomervakantie betreft, is Jetair helemaal geen vragende partij. "Dat voorstel ligt wat Jetair betreft niet op tafel en Jetair is niet van plan om hierover actie te ondernemen", zegt Vanhaelemeesch.

"We hebben trouwens vragen over het effect daarvan op het prijsniveau, en denken dat de vakantie in een bepaalde bedrijfssector, zoals het bouwverlof, een grotere impact heeft op de prijs dan de schoolvakanties", vervolgt Vanhaelemeesch.