Opnieuw drenkeling in Brugge

Een 23-jarige Bruggeling is bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De jongeman kwam met zijn wagen in de Damse vaart terecht en kon niet meer worden gered. Dat bevestigen de brandweer en de politie van Brugge.

Het voertuig van het slachtoffer werd kort na 3u30 opgemerkt door een politiepatrouille. Ze hadden de autolichten gezien onder het wateroppervlak van de Damse vaart in Koolkerke. De brandweer snelde naar de Noorweegse Kaai en slaagde er nog in om de jongeman uit zijn auto te bevrijden. De reanimatiepogingen waren echter tevergeefs.

Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer met zijn wagen in het water is beland. Een deskundige van het parket van Brugge zal de omstandigheden van het ongeval onderzoeken.

Het is al de vierde keer in enkele maanden tijd dat er iemand verdrinkt in Brugge.

Dries Scherrens raakte vermist na een avondje stappen in Brugge. Enkele dagen later werd zijn lichaam teruggevonden in een dok aan de Lodewijk Coiseaukaai.

 

Meteen na de examens werd het lichaam van de 15-jarige Winok Wybo gevonden  in hetzelfde dok in Brugge. De jongen was in het dok beland na een fuif in de buurt.

De 20-jarige Joost Massant verdronk in de Brugse Ringvaart nadat hij tijdens een spelletje van de Scheepsdalebrug viel.