"Splits de Waalse en Vlaamse vakanties"

Touroperator Thomas Cook is voorstander van afwijkende vakantieregelingen voor Vlaanderen en Wallonië. "Iedereen zou erbij winnen: de reissector en de consument", aldus de touroperator. Ook Horeca Vlaanderen is het voorstel genegen. 

Hoe sterk een toeristisch jaar is, hangt ook af van hoe schoolvakanties vallen. Zo weten reisorganisaties nu al dat de krokusvakantie moeilijk wordt voor Belgische klanten. In die week is er door de schoolvakanties in omliggende landen namelijk een grote vraag en zijn de prijzen dus hoog.

Baptiste van Outryve, woordvoerder van Thomas Cook, pleit daarom voor een spreiding van de vakantieperiodes tussen Vlaanderen en Wallonië. Met gespreide vakantieweken krijgen reisorganisatoren een langere periode die interessant is voor klanten. Het aantal mogelijke vertrekdagen stijgt, waardoor de druk op een kortere periode van één of twee weken afneemt. "Prijzen ontstaan op basis van vraag en aanbod. De consument zou daarom baat hebben bij een gespreide vakantieperiode."

Ook Horeca Vlaanderen ziet alleen maar voordelen: “Door de vakanties te spreiden kunnen de drukke periodes beter worden verdeeld. Dit is zowel in het voordeel van de horeca als van de consument”, zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen.

Wat is uw mening over dit voorstel? Laat het ons hier weten.