Personeel cateraar weer aan het werk?

Het is nog niet duidelijk of de werknemers van LSG Sky Chefs vanochtend weer aan het werk gaan. Vakbonden en directie zijn op dit moment aan het onderhandelen, en de meeste werknemers werken door tijdens het gesprek. Gisteren legden de arbeiders van het cateringbedrijf op de luchthaven van Zaventem het werk neer na een dodelijk arbeidsongeval op het tarmac. Een arbeider van rond de 60 raakte rond 7u ’s ochtends geplet tussen een vrachtwagen en een muur.

 “De vakbonden klagen ook over de veiligheid”, zegt VTM NIEUWS-journalist Wim Naert. Bij LSG werken heel wat interim-arbeiders en hun veiligheidsopleiding laat te wensen over. De vakbonden vragen ook al langer dat er extra verlichting en fluorescerende strepen komen aan de donkere laadkaai, waar het ongeval is gebeurd. Zij eisen dringend een gesprek met de directie van LSG. “Hoe sneller we garanties krijgen over de veiligheid, hoe sneller de productie weer op gang zal komen”, zeggen de vakbonden.

Door de staking hadden gisteren meerdere vertrekkende langeafstandsvluchten vertraging. Voor korte vluchten was er geen probleem. 

Bekijk ook: