KV Mechelen: "Tot 750.000 euro schade"

De materiële schade die een windhoos vrijdag aan het stadion van KV Mechelen heeft toegebracht, ligt tussen de 500.000 en de 750.000 euro. Dat heeft de club op een kort persmoment laten weten.

Commercieel manager Marc Faes legt uit wat er is gebeurd: "De storm heeft eerst de kant van de Telenet-tribune geraakt, en daar het dak opgetild. Dat is volledig beschadigd, net als het dak van de staanplaatsen. Daarna is de storm op de business seats gebotst, waar grote gaten in het dak zitten en de omkadering van de ramen voor een stuk kapot is. Nadien is de windhoos gedraaid, waardoor de business seats het ergst getroffen zijn." Experts van de verzekeringen waren zaterdagvoormiddag ter plaatse om uit te zoeken wie wat zal moeten betalen.

Op 19 januari vindt de eerste thuiswedstrijd plaats tegen Anderlecht, maar het is nog niet duidelijk of die zal kunnen doorgaan. “Voorlopig moet eerst alles wat loshangt afgebroken worden”, zegt Faes. "Als dit veilig kan binnen de veertien dagen, dan gaat de wedstrijd door. Maar als er stellingen moeten geplaatst worden, dan zal dit langer duren. Daarover bestaat dus nog geen duidelijkheid."

Bekijk ook: