Magnette verwijt liberalen 'spelletjes'

PS-voorzitter Paul Magnette haalt zaterdag in een interview in De Morgen uit naar Open Vld en MR, die de jongste weken kritiek leverden op minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). "Ik snap echt niet waar de liberalen mee bezig zijn."

Open Vld en MR leggen de verantwoordelijkheid van het vertrek van Johnny Thijs bij bpost bij Labille. Thijs verlengde zijn mandaat niet, nadat de regering zijn loon inperkte van 1,1 miljoen euro tot 650.000 euro. Maar volgens de liberalen was er "iets gebroken" in de relatie tussen Thijs en Labille en vertrok de CEO daarom.

"Thijs heeft altijd perfect geweten waar hij aan toe was, dat heb ik destijds nog met hem besproken toen ik nog minister van Overheidsbedrijven was", reageert Magnette in de krant. Of nog: "Wie kritiek heeft op het vertrek van Johnny Thijs bij bpost, zoekt gewoon een reden om ons te pakken."

Het idee om Belgacom en bpost te privatiseren, wordt neergesabeld door Magnette. "Ik zie niet in waarom je zou ingrijpen op een plek waar het goed draait. Tenzij je exuberante lonen wilt kunnen uitdelen aan je vriendjes. Maar dat vind ik geen goede reden."

 

Magnette verwijt de liberalen dat ze politieke spelletjes spelen en belust zijn op polemiek. "Ik begrijp niet waar de liberalen mee bezig zijn. Open Vld wil ook de 'pestbelastingen' terugdraaien, die ze zelf gestemd hebben. Tja, ik zie de strategie niet hoor."