Nieuwe aanhouding in zaak diamantroof

Er is een nieuwe verdachte opgepakt in de zaak van de diamantroof op de luchthaven van Zaventem. Het gaat om de 43-jarige Nordine A., die op 13 december al eens was opgepakt maar na verhoor was vrijgelaten. De man werd vorige week opnieuw opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het nieuws raakte nu pas bekend.

Op 18 februari 2013 pleegden minstens acht gewapende en gemaskerde mannen een overval op Brussels Airport. Ze drongen het luchthaventerrein binnen en reden tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardetransport van Brink's stond. De overvallers haalden voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er vervolgens vandoor.

In de voorbije maanden werden al tien verdachten aangehouden in het onderzoek naar de overval. Vijf mannen die een rol zouden gespeeld hebben bij het verkopen van de buit, werden weer vrijgelaten onder voorwaarden. Begin december werd één van de vermoedelijke overvallers, de Fransman Marc Bertoldi op borg vrijgelaten, en zaten nog vier andere vermoedelijke betrokkenen bij de overval in de cel. 

Op 13 december voerde de Brusselse federale gerechtelijke politie vier huiszoekingen uit en pakte twee personen op, onder wie Nordine A. Die twee werden ondervraagd en vrijgelaten maar moesten wel DNA-materiaal afstaan. Uit vergelijking van dat DNA met DNA-sporen die tijdens het onderzoek gevonden waren, zou nu blijken dat A. één van de mannen was die op het tarmac van Brussels Airport de overval pleegde. Zelf ontkent A. voorlopig elke betrokkenheid.