Nieuw: 'TripAdvisor' voor ziekenhuizen

Net zoals je restaurants en hotels op internet kunt beoordelen, is er nu ook een website waarop patiënten ziekenhuizen punten kunnen geven. De score kan variëren tussen nul en vijf sterren, een beetje zoals TripAdvisor, dat hetzelfde doet voor hotels en restaurants.  

Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.

Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegen­ over het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moe­ten ook beseffen dat dé waarheid over een arts of ziekenhuis niet bestaat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen.

Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelingssysteem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de geboden zorg in de ziekenhuizen."