Di Rupo wenst België rechtvaardig 2014

Eerste minister Elio Di Rupo wenst alle burgers van het land een gelukkig Nieuwjaar. In een tekst- en videoboodschap roept hij op om dit jaar werk te maken van een rechtvaardigere samenleving en om de toekomst van iedereen te garanderen.

“Ik wens iedereen een jaar waarin u uw dromen kan realiseren. Ik denk in het bijzonder aan de mensen die eenzaam zijn”, zegt de premier in zijn videoboodschap. In zijn tekstboodschap wenst hij iedereen “een jaar vol klein en groot geluk, inspirerende ontmoetingen en blije momenten. Een jaar waarin iedereen zijn of haar dromen en projecten kan waarmaken.”

Di Rupo spreekt van een nieuw België in 2014, met een efficiëntere federale staat en sterkere gemeenschappen en gewesten. "Het is immers dit jaar dat de deelstaten belangrijke bijkomende bevoegdheden op zich zullen nemen (kinderbijslag, werk, delen van gezondheidszorg, ...) om beter in te spelen op de noden van de bevolking. En dat terwijl de federale overheid zich verder zal concentreren op haar kerntaken. België gaat weer vooruit met herwonnen vertrouwen! Laat ons dit elan in dit nieuwe jaar gebruiken om werk te maken van een rechtvaardigere samenleving en om de toekomst van iedereen te garanderen. Laat ons in 2014 de heropleving van onze economie en de steun aan onze bedrijven verder versterken en onze vele troeven en talenten nog meer uitspelen”, besluit Di Rupo.