Arts laat stervende vrouw aan lot over

Een dokter van het Gentse Jan Palfijnziekenhuis is veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel en 1.375 euro boete omdat hij een patiënte van 57 heeft weggestuurd die een maand later overleed. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Ze kwam in het ziekenhuis terecht met hevige maag- en darmklachten”, vertelt de zus van het slachtoffer. “De dokter verwijderde haar galblaas, maar controleerde haar verder niet. Ze ging zienderogen achteruit, maar toch dacht de arts dat ze alleen maar show verkocht.”

De vrouw moest na drie dagen het ziekenhuis verlaten, maar verkeerde in zo een schrijnende toestand dat ze met spoed opgenomen werd in het UZ Gent. “Daar heeft ze nog een maand op intensieve gelegen en acht operaties aan de dunne darm ondergaan, voor ze op 30 september stierf.”

De dokter verklaarde voor de rechter dat de pijn die de patiënte ervoer, overeenstemde met de te verwachten pijn na een kijkoperatie. Maar de rechtbank volgde hem daarin niet. “De vrouw werd aan haar lot overgelaten terwijl ze aan het sterven was”, aldus de rechter.