Politie pakt Aldi-overvallers op

De Antwerpse politie heeft vanmorgen drie jongemannen gearresteerd aan een Aldi-winkel in Deurne. De drie zijn mogelijk betrokken bij verschillende overvallen op Aldi-filialen de voorbije weken. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om één minderjarige en twee meerderjarige jongemannen van 18 en 22 jaar.

De voorbije weken werden drie Aldi-winkels in het Antwerpse overvallen door gewapende gangsters. Donderdag sloegen ze toe aan de Aldi-winkel in de Frans De Vriendstraat in Berchem. Enkele dagen eerder werden ook al de filialen aan de Luchthavenlei en de Slachthuislaan overvallen. De feiten speelden zich telkens ’s ochtends af.  Of het telkens over dezelfde daders ging, willen politie en parket niet zeggen.

Na de overvallen hield de politie extra toezicht op de Aldi-supermarkten. Door die extra aandacht, kon ze vanmorgen 3 jongemannen aan de Aldi-winkel op de Ten Eekhovelei in Deurne vatten. Eén van de drie jongeren had een bivakmuts en een mes op zak. Hij verklaarde dat iemand anders hem had gevraagd om een overval te plegen. Zover kwam het deze keer gelukkig niet.  De twee andere jongeren ontkenden elke betrokkenheid.

Alle verdachten zijn bekend bij het gerecht.  De minderjarige verdacht zal worden voorgeleid bij de jeugdrechter, de twee meerderjarigen verschijnen voor de onderzoeksrechter. Of ze effectief betrokken waren bij de drie overvallen, moet blijken uit het onderzoek.