Rutten: "Labille heeft iets uit te leggen"

Gwendolyn Rutten, de voorzitter van Open Vld, wil niet meer horen van de kritiek aan het adres van haar partij rond het vertrek van Johnny Thijs bij Bpost. Vooral de uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever zit haar dwars, zo zegt ze in Het Laatste Nieuws. En ze kijkt ook naar minister Jean-Pascal Labille: “Hij heeft iets uit te leggen”, zegt ze in de krant.

Bart De Wever vroeg dit weekend verontschuldigingen van Rutten na de exit van Johnny Thijs. Een brug te ver, volgens Rutten. “Dat komt van de N-VA, waarvan Geert Bourgeois zo fier meldt dat hij de lonen van de overheidsmanagers heeft afgetopt”, fulmineert ze.

Volgens Rutten is de aanval van De Wever weinig gefundeerd. “Ik hoor De Wever A zeggen, maar ik zie de rest van zijn partij B doen.”

Over het eigenlijke vertrek van Thijs wijst Rutten vooral in de richting van Labille. “Er was binnen de regering consensus om meer dan 650.000 euro neer te leggen voor Thijs. Het is fout gelopen omdat er iets gebroken is tussen Labille en de postbaas.” Rutten wil dan ook dat Labille tekst en uitleg komt geven.