Einde bomalarm in station Antwerpen

Het treinstation van Antwerpen-Centraal is een tijdlang volledig ontruimd, na een bommelding. Het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal was onderbroken. Ook de metrostations onder het station werden ontruimd. Rond 14u werd de perimeter opgeheven. Treinen kunnen weer tot in Antwerpen-Centraal rijden, maar er zullen wel nog een hele tijd vertragingen zijn.

 

Er reed bijna twee uur geen enkele trein meer het station binnen of buiten. De treinen met bestemming Antwerpen-Centraal kregen tijdelijk het station van Antwerpen-Berchem als eindhalte. Doorrijdend treinverkeer werd tegengehouden en ook de premetrostations onder het station werden tijdelijk niet bediend. Ook enkele straten rond het station en langs de sporen werden afgesloten, waaronder de Plantin-Moretuslei en De Keyserlei. 

Bij de Nederlandse politie in Den Haag kwam een vage telefonische bommelding binnen. De Nederlanders verwittigden dan meteen de collega's in Antwerpen. Er loopt nu een gerechtelijk onderzoek naar de valse bommelding.