De Block niet happig op nieuwe termijn

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open vld) staat niet te springen om zichzelf op te volgen op het departement dat ze nu beheert. Dat blijkt uit een interview met het weekblad Humo dat maandag verschijnt. 

In het interview geeft Maggie De Block de indruk dat ze genoeg heeft van de job die haar deed uitgroeien tot populairste politicus van Vlaanderen. Op de vraag of men haar straks opnieuw mag oproepen om staatssecretaris van Asiel en Migratie te worden, antwoordt ze: "Goh, (Stilte) Dat weet ik niet. Ze mogen mij alles vragen, maar ik kan niet garanderen dat mijn antwoord hetzelfde zal zijn als de vorige keer. Dit is een aartsmoeilijk kabinet.”

Toch besluit De Block: “Misschien gaan ze straks nog vechten voor deze job. Ik heb het kabinet op orde gezet. Eigenlijk is het een cadeau voor mijn opvolger.” 

De Block zegt ook aan Humo dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. Op de vraag of ze als arts ook patiënten heeft “geholpen”, toen de euthanasiewet nog niet goedgekeurd was in het parlement, antwoordt De Block: “Je moet als arts altijd mensen blijven helpen. In de eerste plaats om te blijven leven, maar ook om niet nodeloos af te zien.”