2 verdachten drama ring zijn broer en zus

Twee van de drie verdachten van het dramatische vluchtmisdrijf op de Antwerpse ring, verschijnen vandaag nog voor de onderzoeksrechter. Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Wouter Bruyns.

De twee zijn broer en zus. Het gaat om een vrouw van 26 en een man van 24. Er zijn voldoende aanwijzingen dat de twee bij het ongeval betrokken waren. Wie achter het stuur zat, is nog niet duidelijk. De bestuurder riskeert een straf van 2 jaar voor vluchtmisdrijf. Ook de passagiers riskeren veroordeeld te worden voor schuldig verzuim, omdat ze de 28-jarige man voor dood hebben achtergelaten. 

"Ik moet benadrukken dat er nog heel wat onduidelijkheden blijven, het verdere onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen",  zegt parketwoordvoerder Stephanie Chomé. "De verklaringen van de verdachten moeten afgetoetst worden aan de objectieve vaststellingen."

 

Update: De vrouw heeft intussen bekend dat zij achter het stuur zat van de bestelwagen, zij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Haar broer mocht beschikken.