Dievenbende luxewagens gevat

De gerechtelijke politie heeft een bende opgerold die de voorbije maanden vanuit Brussel tientallen wagens stal of liet stelen om die in het buitenland te verkopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

 Het gaat onder andere om auto's die gestolen werden tijdens de grote golf van car- en homejackings in de grensstreek, maar ook om gestolen auto's uit Noord-Frankrijk. De voorkeur van de bende ging uit naar luxewagens.

 De Brusselse bende werd bevoorraad door een rondtrekkende groep die in Noord-Frankrijk car- en homejackings pleegde. De gestolen voertuigen kwamen bijna systematisch in Brussel terecht. Dat gebeurde ook met de wagens die de Belgische bende in eigen land stal. In Brussel werden de auto's in garageboxen verstopt, waar ze werden klaargemaakt voor verkoop in het buitenland.

Samenwerking met de gerechtelijke politie van Ieper, Kortrijk en Doornik leerde de Brusselse speurders dat de Franse dieven afkomstig waren uit Rijsel. Zij waren mee verantwoordelijk voor de vlaag van ramkraken, car- en homejackings, die de grensstreek maandenlang teisterde. Verscheidene onder hen waren intussen al opgepakt.

Donderdag werd de Brusselse bende aangepakt. De speurders vielen op dertig plaatsen binnen. Ze vonden er gestolen voertuigen, materiaal om ze om te katten, blanco boorddocumenten, zegels, elektronisch materiaal om voertuigen te ontgrendelen, 26.000 euro cash en vier kilo marihuana. Zeven mensen werden onderschept en twee van hen werden aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond.