Guy Peeters: "Pascal Smet stapt beter op"

Als het aan Guy Peeters ligt, de voorzitter socialistische mutualiteit, stapt Pascal Smet beter zo snel mogelijk op als onderwijsminister. De socialistische mutualiteit benadrukt wel dat het om een persoonlijk standpunt van Peeters gaat. 

“Als een excellentie aan de bevolking de begeesterende mededeling wenst te doen dat hij nog wel, als het echt moet, een termijn wil meedoen, maar dan een bed & breakfast wil beginnen in Brazilië, stel ik voor dat hij deze stap onmiddellijk zet en niet wacht tot 2019.” Dat schrijft Guy Peeters, de voorzitter van de socialistische mutualiteit over Vlaams SP.a-minister van Onderwijs Pascal Smet.

Hij doet dat in het links-progressief maandblad Sampol, in een analyse over de sterktes en de zwaktes van partij SP.A. De uithaal naar Pascal Smet is een duidelijke boodschap voor partijvoorzitter Bruno Tobback. De SP.A werkt nu aan de lijstvorming voor de verkiezingen van mei 2014.

Guy Peeters is al jarenlang een van de topmannen van de socialistische beweging en momenteel voorzitter van de socialistische mutualiteiten. Hij geldt als een van de voornaamste figuren achter de schermen van de SP.A. Peeters roept de SP.a-mandatarissen op om met man en macht aan de slag te gaan om de verkiezingen zo goed mogelijk te doorstaan.

Over de SP.a-ministers schrijft hij streng: “niet alle excellenties schijnen zich bewust te zijn van de ernst van de toestand” en verwijzend naar onderwijsminister Pascal Smet: “In de Vlaamse regering lijken niet alle ministers over de nodige dynamiek te beschikken.” Pascal Smet, die in een eerder interview te kennen gaf een bed&breakfast te willen openen in Brazilië, krijgt de suggestie er dan beter nu onmiddellijk mee te stoppen.