Dit zochten we in 2013 op Google

Met eindejaar in zicht heeft ook zoekmachine Google een jaaroverzicht klaar. In een flitsende montage passeren beelden van de Britse prins George en de paus de revue, maar is er ook aandacht voor de overleden Margaret Thatcher en Nelson Mandela. Google stelde zijn jaaroverzicht samen op basis van de meest ingegeven zoektermen. Beelden van de burgeroorlog in Syrië en de tyfoon in de Filipijnen wisselen af met luchtigere onderwerpen. Afscheidnemend voetballer David Beckham komt aan bod, net als tennisser Andy Murray, die als eerste Brit in 77 jaar Wimbledon wist te winnen.

Lijstjes

Waarnaar zocht de wereld in 2013? Die vraag stelde Google zich ook om lijstjes op te stellen van de meest gezochte onderwerpen en personen. In België staat Stromae op nummer 1 als populairste zoekterm, wereldwijd staat Nelson Mandela bovenaan. Oscar Pistorius, de Zuid-Afrikaanse atleet die verdacht wordt van de moord op zijn vriendin, is de meest opgezochte sportman op Google. De bomaanslag tijdens de marathon in Boston is het meest opgezochte evenement.

Videokanaal Youtube publiceerde vorige week al een jaaroverzicht met veel aandacht voor de grootste muzikale hits en internethypes van 2013.

 

Facebook lanceerde een tijdslijn met de meest besproken foto's, filmpjes en posts van het jaar.