Bpost en Labille op ramkoers over loon

De raad van bestuur van bpost is in mei akkoord gegaan met een loonpakket van 1 miljoen euro voor topman Johnny Thijs, terwijl minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) vindt dat Thijs moet inleveren. Dat schrijft de krant De Tijd op basis van een brief van het postbedrijf aan de minister.

De brief, die dateert van 5 december, maakt geen indruk op Labille. "We kunnen geen uitspraak doen over het standpunt van de raad van bestuur van bpost. We kunnen alleen zeggen dat er in de regering nog geen akkoord is over het loon van Thijs", luidt het.

In de brief worden geen bedragen genoemd, maar er staat wel dat het loonvoorstel van het remuneratiecomité unaniem werd goedgekeurd en dat de loonvoorwaarden van Thijs "grotendeels gelijk blijven".

De Tijd vernam dat Thijs 788.000 euro vast mag verdienen en 236.000 euro variabel, wat in de buurt komt van zijn huidige loon. Bpost suggereert dat Labille op de hoogte was door erop te wijzen dat het loonvoorstel werd goedgekeurd in aanwezigheid van de regeringscommissaris.

Labille liet al verstaan dat hij wil dat de nog aan te stellen nieuwe CEO van Belgacom fors inlevert. En dat kader zal ook gelden voor Thijs. In regeringskringen is sprake van maximaal 600.000 euro.