Geen schurft meer in rusthuis Averbode

Er zijn geen gevallen meer van schurft in rusthuis Huyze Honighsdries in Averbode. Dat heeft het rusthuis zelf meegedeeld. De directie wil de bewoners en hun familie geruststellen na de berichtgeving in de media over een schurftepidemie.

Volgens dermatologen is de besmettelijke huidinfectie aan een opmars bezig in Vlaanderen. Ze spreken zelfs van een epidemie. Naast het rusthuis in Averbode werd er ook schurft vastgesteld in het UZ in Gent en een studentenhome in Turnhout. “Dankzij de medicamenteuze behandeling en onze doorgedreven hygiënische aanpak in september 2013, kunnen we met zekerheid stellen dat er geen schurft meer aanwezig is in ons rusthuis.

De dermatoloog die in september de diagnose stelde, heeft één week geleden nog een laatste controle gedaan en hij stelde duidelijk dat de gevallen van schurft genezen zijn en dat er ondertussen geen nieuwe gevallen meer ontdekt werden”, klinkt het. “Indien er nu een nieuw geval wordt ontdekt, is dit een besmetting die van buitenuit komt.”