Koning Filip bij de vuilniskar

Koning Filip heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de werknemers van afvalbeheerder Net Brussel. Hij werd er om zes uur ontvangen door een honderdtal werknemers die begonnen aan hun shift en sprak er met hen over hun werkomstandigheden. Met het bezoek wil hij de arbeiders steunen in de koude periode en hen laten weten hoe belangrijk hun werk is.

De koning nam de tijd om met alle werknemers te spreken en met hen koffie te drinken voor ze aan hun vroege shift begonnen. "Hij stelde ons vragen over onze werkomstandigheden en welke invloed die hebben op ons familiale leven", vertelt chauffeur Pascal Waeres. "Het is fijn dat hij de tijd neemt om ook eens met de kleine man te komen praten."

Aan het einde van het bezoek kreeg de koning een miniatuurvrachtwagen cadeau. De chauffeurs legden hem voorts uit hoe de afvalophaling eraan toegaat.

Bij Net Brussel werken ongeveer 400 mensen die zorgen voor het afvalbeheer in het Brussels gewest. De eerste chauffeurs vertrekken om zes uur 's ochtends voor de afvalophaling met zowat dertig vrachtwagens.