Dochter Wesphael haalt uit naar pers

Saphia Wesphael, de dochter van Waals parlementslid Bernard Wesphael, heeft in een brief scherp uitgehaald naar de pers. Bernard Wesphael wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. Zijn dochter noemt de reacties in de pers op het dossier van haar vader een ‘mediahetze’. “Misschien slagen jullie erin ons zwart en kapot te maken, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat mijn vader onschuldig is”, schrijft ze. “In tegenstelling tot jullie beschik ik over heel wat troeven om de situatie rationeel te analyseren. Inbegrepen ontlastende elementen waarvoor men zich hoedt die jullie te bezorgen”, schrijft Saphia Wesphael.

Het vermoeden van onschuld in deze zaak is begraven, zegt ze en “alle notie van respect is afgeschaft”. “Volgens de advocaten van beide partijen werden elementen in het dossier geschonden. Onze beide families staan machteloos langs de zijlijn toe te kijken naar deze vulgaire mediahetze zonder enige enige nuance en meer dan twijfelachtige beweringen waardoor de bevolking foute informatie krijgt die zogezegd op waarheid berust.”

Het recht op informatie is verworden tot het recht van informanten om zogezegde waarheden te ensceneren ongeacht de lezers, kijkers of luisteraars, vindt ze. “Aan een bepaalde pers Aan een bepaalde pers vraag ik of het niet slimmer zou zijn om op te houden met die opeenvolgende zogezegde onthullingen zodat het onderzoek sereen kan verlopen. Want enkel dat kan de waarheid achterhalen", besluit de dochter van Wesphael.