Drie aangespoelde zeehondjes in Sea Life

In Sea Life in Blankenberge verblijven momenteel drie grijze zeehondenpups. Dat heeft het opvangcentrum zelf meegedeeld. De pups spoelden aan na de sinterklaasstorm die eind vorige week over de Noordzee woedde.

Afgelopen weekend spoelden na de storm al verschillende zeehonden aan op de stranden van de Waddeneilanden in Nederland. Zij werden opgevangen in de zeehondencrèche.

Ook in Sea Life in Blankenberge verblijven nu drie aangespoelde zeehondenpups. De jongen raakten door de storm hun moeder kwijt, waardoor ze ondervoed en verzwakt op onze stranden terechtkwamen. Eén van de pups is tien dagen oud en spoelde zaterdag aan op het strand van Oostduinkerke. De twee andere pups zijn enkele weken oud en werden vandaag gevonden in Oostduinkerke en Blankenberge.

De pups zijn grijze zeehonden. Die soort leeft normaal aan de zuidkust van Engeland en Noord-Frankrijk. Het is dus vrij uitzonderlijk dat de dieren bij ons belanden. “De kans dat ze na deze storm hun moeder nog terugvinden is heel klein”, zegt dierenarts John Van Gompel. Hij verwacht dat er de komende dagen nog jonge zeehondenpups zullen aanspoelen. De drie pups zullen nu enkele weken in Blankenberge verblijven, tot ze weer aangesterkt zijn.