Moslimprediker Jean-Louis Denis opgepakt

De federale politie heeft vanmorgen Jean-Louis Denis opgepakt in Elsene, in Brussel. Denis wordt ervan verdacht jongeren te hebben geronseld om te gaan vechten in Syrië. Hij verschijnt mogelijk vanmiddag al voor de onderzoeksrechter.

Denis werd samen met vier anderen opgepakt. Dat gebeurde tijdens zes huiszoekingen in verschillende Brusselse gemeenten.

Jean-Louis Denis, bijgenaamd ‘Le Soumis’ is een Belg die zich tot de islam bekeerde. Hij werd zeer radicaal en richtte de organisatie ‘Resto du Tawhid’ op. Via die organisatie organiseerde hij voedselbedelingen, zoals in het station van Brussel-Noord. Het  is via die voedselbedelingen dat hij de jongeren ronselde.

In april verbood de burgemeester van Schaarbeek de voedselbedeling, nadat twee jongeren naar Syrië waren vertrokken. De twee werden gezien tijdens de voedselbedeling in het Noordstation. Denis ontkende zelf alles, maar er werd toch een onderzoek geopend. Daaruit bleek dat hij niet alleen die twee jongens, maar ook nog heel wat andere jongeren had geronseld.

Bekijk ook: