Wilde politie-achtervolging op E19

Na een wilde achtervolging afgelopen nacht op de E19 tussen Antwerpen en Breda heeft de politie een wagen kunnen klemrijden. Dat meldt de politie van Antwerpen. De wagen met drie inzittenden was op brutale wijze gevlucht van een politiecontrole aan het St-Jansplein in Antwerpen.

Bij de controle vroeg een agent aan de bestuurder van de wagen om te parkeren. Het leek er eerst op dat hij dat zou doen, maar hij gaf plots toch gas, waardoor de agent moest wegspringen om een aanrijding te vermijden. De wagen vluchtte daarna met hoge snelheid weg. De politie zette meteen de achtervolging in. De bestuurder weigerde te stoppen en negeerde zelfs enkele rode verkeerslichten. Op die manier bracht hij ook andere weggebruikers in gevaar.

De bestuurder reed de E19 richting Nederland op. Ter hoogte van de afrit Sint-Job-in-‘t-Goor had de lokale politie de rijweg geblokkeerd om het voertuig tegen te houden. Maar de bestuurder hield zijn hoge snelheid aan, waardoor de politievoertuigen toch moesten uitwijken.

Voorbij de Nederlandse grens op de E19 had de Nederlandse politie zich intussen opgesteld om de bestuurder te onderscheppen. Ook dit mislukte. Uiteindelijk slaagde de politie er dan toch in om de wagen trager te doen rijden en op de pechstrook klem te rijden.

De drie inzittenden, twee jongemannen van 18 en 19 jaar en een vrouw van 19 jaar, werden opgepakt en overgebracht naar de gevangenis van Breda. Zij worden allicht vandaag uitgeleverd aan ons land.