Nieuwe elementen tegen Wesphael

Er zouden opnieuw belastende elementen gevonden zijn tegen Bernard Wesphael, in het onderzoek naar de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton. Dat meldt RTL-TVi.

Volgens RTL-TVi kreeg Pirotton de avond van de moord meerdere telefoontjes, die ze niet beantwoordde. Uiteindelijk nam ze toch de telefoon op. Het bleek haar ex-partner te zijn, maar Pirotton deed alsof ze haar zoon aan de lijn had.

Wesphael zou dit al snel door hebben gekregen en werd kwaad. Pirotton beëindigde daarom het gesprek. Haar ex-vriend probeerde dan opnieuw met Pirotton in contact te komen via de balie van het hotel, maar kreeg Wesphael aan de lijn. De twee mannen maakten ruzie aan de telefoon.

Een uur later zou Wesphael een sms gestuurd hebben naar de ex-vriend van Pirotton met de tekst ‘Regarde, tu vas voir…’. Het is niet duidelijk of Pirotton nog in leven was op het moment dat de sms werd verstuurd.

Véronique Pirotton werd vorige maand dood aangetroffen in een hotel in Oostende. Het parket verdenkt haar echtgenoot, Waals parlementslid Bernard Wesphael, van de moord, maar hij blijft ontkennen.