Ook Emirates komt naar Zaventem

Na Ryanair komt er binnenkort ook luchtvaartmaatschappij Emirates naar Zaventem. De maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft de slots gekregen waardoor ze vanaf augustus 2014 dagelijks vluchten mag verzorgen vanuit Brussel naar thuisbasis Dubai. Dat schrijft La Libre Belgique.

De maatschappij moet alleen nog de trafiekrechten krijgen voor Zaventem, een formaliteit. Ryanair moest dat niet doen omdat de lagekostenmaatschappij een Europese onderneming is. Etihad, dat al jaren vanop Zaventem vliegt, is eveneens afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten. "We zullen moeten zien hoe de twee maatschappijen de trafiekrechten verdelen. Dat is een politieke beslissing die afhangt van de bilaterale akkoorden tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten", luidt het bij Brussels Airport.

Brussel is één van de zeldzame Europese hoofdsteden waar Emirates nog niet op vliegt. Vanuit de hub Dubai doet de maatschappij 140 bestemmingen wereldwijd aan. Na Qatar Airways en Etihad wordt ze de derde maatschappij uit de Golf die vluchten van een naar Zaventem verzorgt.