Bracke wordt N-VA-fractieleider in Gent

N-VA-kamerlid Siegfried Bracke wordt fractieleider voor zijn partij in de Gentse gemeenteraad. Bracke volgt Isabelle De Clercq op, die het fractieleiderschap niet meer kon combineren met haar advocatenpraktijk.

Met 8.570 voorkeursstemmen was Siegfried Bracke nog het absolute stemmenkanon voor de Gentse N-VA bij de vorige verkiezingen. Toch liet hij na de verkiezingen Isabelle De Clercq als fractieleider voorgaan. “De Clercq, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de Gentse gemeenteraad, staat bekend voor haar dossierkennis en doorzettingsvermogen”, klonk het toen.

De Clercq zet nu echter een stap opzij als fractieleider omdat de combinatie met haar advocatenpraktijk onhaalbaar blijkt. "Ik voel mij na meer dan twintig jaar gemeenteraad nog altijd zeer gemotiveerd, maar helaas moet een mens soms hartverscheurende keuzes maken", zegt De Clercq.

"Ik ben trots op onze fractie: we staan er. En met Siegfried Bracke aan het hoofd zullen we tegen deze meerderheid constructief oppositie blijven voeren."