12-jarige sterft in woningbrand

Bij een woningbrand op de Vilvoordsesteenweg in Grimbergen is gisterennacht een twaalfjarige jongen om het leven gekomen. Dat meldt de brandweer van Vilvoorde.

Het vuur had in de woonkamer van het huis gewoed, maar bij aankomst van de brandweer aan het huis was het al grotendeels uitgedoofd, vermoedelijk door een gebrek aan zuurstof. Volgens de brandweer moet het vuur op korte tijd dus zeer hevig gebrand hebben en een grote hitte en heel wat rook veroorzaakt hebben.

In het huis waren twee personen aanwezig. Het bleek te gaan om een twaalfjarige jongen die nog op zijn bed lag en diens moeder. De jongen werd ter plaatse gereanimeerd door een MUG-team en overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis maar overleed daar. Zijn moeder werd, half bij bewustzijn, overgebracht naar het militair ziekenhuis van Neder-over-Heembeek. Ook zij verkeert nog in kritieke toestand.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk een kortsluiting. Het Brusselse parket werd op de hoogte gesteld van de brand en zal vermoedelijk een onderzoek instellen.