Man met geweer in café in Gooik

In de Bruneaustraat in Gooik is vanavond een man overmeesterd die met een geladen jachtgeweer op weg was naar een café. De man werd tegengehouden door klanten van het café zelf en een van die klanten heeft vervolgens met het geweer in de lucht geschoten om na te kijken of het wel geladen was. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Zowel de man met het geweer als enkele caféklanten zijn opgepakt, zo meldt de lokale politie.

De man met het geweer was eerder op de avond uit het bewuste café gezet omdat hij voor overlast zorgde. Hij bleef nog enige tijd rond het café hangen maar vertrok dan naar huis. Een kwartier later daagde hij echter opnieuw op, gewapend met een jachtgeweer. Enkele meisjes die voor het café stonden zagen de man aankomen en sloegen alarm.

De lokale politie kwam ter plaatse en pakte zowel de man met het geweer als enkele andere aanwezigen op. Eén persoon die in het geharrewar gewond was geraakt, werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het Brusselse parket werd op de hoogte gesteld van het incident.