Di Rupo burgerlijke partij in rechtszaak

Premier Elio Di Rupo heeft zich burgerlijke partij gesteld in een rechtszaak tegen kamerlid Laurent Louis. Die had de premier vorig jaar een pedofiel genoemd. Het is de eerste keer in ons land dat een premier betrokken is in een rechtszaak tegen een kamerlid. Dat schrijven Le Soir en De Standaard.

Louis beschuldigde de premier op 22 december vorig jaar van pedofilie. Die dag was volgens hem de internationale dag van de pedofielen. "Ze worden beschermd door hooggeplaatste vrienden. Ze zitten op de belangrijkste functies in dit land. Denk maar aan de eerste minister, Elio Di Rupo", verklaarde hij.

Louis kwam eerder al in opspraak omdat hij stukken uit het dossier-Dutroux in zijn bezit had en beelden van de vermoorde meisjes Julie en Melissa verspreidde. Het voorstel van de onderzoeksrechter om een psychiatrisch onderzoek te ondergaan, weigerde hij.

Di Rupo diende zelf geen klacht in tegen Louis. Het parket opende wel een onderzoek naar de feiten, waarop de premier zich burgerlijke partij stelde. Een primeur in ons land. Op vraag van het Brussels parket komt nu de commissie bijeen, die moet nagaan of de onschendbaarheid van het onafhankelijke kamerlid kan opgeheven worden. De zaak zelf komt op 21 januari voor de raadkamer.