Baas Ryanair komt plannen toelichten

De topman van Ryanair, Michael O’Leary, komt vandaag hoogst persoonlijk naar Brussel om de plannen van de lagekostenmaatschappij toe te lichten.

Ryanair kondigde gisteren aan dat het deze zomer ook vluchten aanbiedt vanop de luchthaven in Zaventem. Voorlopig gaat het maar om één vlucht naar Rome en dat drie keer per dag. Ryanair wil zo de concurrentie aangaan met andere lagekostenmaatschappijen. Vooral de maatschappij Easyjet kende een sterke groei en heeft zijn aandeelhouders met een extra uitkering beloond omdat de winst veel groter uitvalt dan verwacht.

Brussels Airport wist gisteren nog niet op de hoogte van de komst van Ryanair. “Als ze naar hier komen, zijn ze welkom”, zei woordvoerder Jan Van der Cruysse. “Maar ze moeten wel dezelfde tarieven betalen als alle andere maatschappijen hier.”

De concurrentie om van Zaventem naar Rome te vliegen wordt zo nog groter. Brussels Airlines en Alitalia vliegen al langer tussen de twee luchthavens, maar recent kondigde ook het Spaanse Vueling aan dat het naar Fiumicino in Rome wil vliegen.