Volgt ex-minister Mieke Van Hecke op?

Er staan drie namen op de shortlist voor de opvolging van Mieke Van Hecke aan het hoofd van het katholiek onderwijs. Het gaat om voormalig CD&V-minister Steven Vanackere, decaan theologie aan de KU Leuven Lieven Boeve en Paul Yperman, adviseur bij Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). De definitieve beslissing ligt bij de Vlaamse bisschoppen, die binnenkort zullen beslissen, zo schrijft De Tijd.

Mieke Van Hecke stopt op 1 september 2014. Voor de functie van topman of -vrouw van het katholiek onderwijs kan niet gesolliciteerd worden, men wordt eerder gevraagd door de bisschoppen.

Sinds de zomer consulteren zij de politiek en de onderwijswereld. Met de shortlist zit de procedure nu in de laatste rechte lijn. De bisschoppen maken binnenkort een keuze tussen de drie. Alleen als er geen consensus wordt gevonden, komen er andere namen op tafel, zo vernam De Tijd.

Geen van de drie kandidaten wilde reageren. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet de knoop doorgehakt zijn zodat de opvolger zich kan inwerken.