VDAB zoekt Griekse ingenieurs

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleidng, VDAB, gaat in Griekenland op zoek naar werkloze ingenieurs die hier willen komen werken. De VDAB is vandaag en morgen aanwezig op een jobbeurs in Athene, samen met een zevental Belgische werkgevers. Alles samen moeten er zo 40 ingenieursvacatures ingevuld worden.
Twee jaar geleden trok de VDAB ook naar het buitenland, met name naar Spanje en Portugal. Volgens Gert De Buck past dat binnen de standaard dienstverlening: “"Als we de vacatures niet kunnen invullen met Vlaamse werknemers, kijken we in Brussel en Wallonië naar kandidaten. Als ook dat niets oplevert, trekken we de landsgrenzen over."
De bedrijven zijn vooral op zoek naar bouwkundige ingenieurs. "De ingenieursvacatures geraken zeer moeilijk ingevuld omdat de uitstroom uit de technische opleidingen zo laag is. Het zal nog wel even duren alvorens er opnieuw voldoende Vlaamse kandidaten zijn. Zo veel mogelijk jongeren warm maken voor een technische opleiding blijft daarom onze prioriteit", aldus De Buck.