Dochter Dewinter op lijst tegen Di Rupo

Filip Dewinter wil zijn dochter An-Sofie uitspelen in de verkiezingen tegen Elio Di Rupo. Hij overweegt om haar op de Vlaams Belanglijst te zetten in Henegouwen. Dat staat in De Zondag.

Het is niet de eerste keer dat Dewinter zijn dochter inzet in een opmerkelijke verkiezingscampagne. Vorig jaar stond An-Sofie Dewinter op de befaamde boerka-affiches, waarbij ze poseerde met een boerka en bikini. Nu moet ze misschien de strijd aangaan met premier Di Rupo in Henegouwen.

Vlaams Belang is namelijk van plan om opnieuw lijsten in te dienen in Wallonië. In het verleden deed de partij dat ook, met het argument dat er ook Waalse lijsten waren in Vlaanderen, in de nu verdwenen kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.

Dewinter zou zelf graag op de Waalse lijsten staan, maar zijn plaats is in Antwerpen. De oplossing vond hij in de eigen familie, bij zijn dochters: “Twee van de drie zullen opkomen. Mijn oudste dochter Karolien, die gemeenteraadslid is in Merksem, zal waarschijnlijk de lijst voor het Europees parlement duwen. Mijn andere dochter An-Sofie kiest mogelijk voor een lijst in Wallonië", luidt het in De Zondag.